Terug naar overzicht

Humanitas onderwerpen

Thema Detentie

 

Lees hieronder het verhaal van Timo, deelnemer aan de Humanitas-activiteit Een Nieuwe Start.

 

De coaching van Timo

Timo heeft in Duitsland vastgezeten voor drugssmokkel. Hij was een half jaar vrij en had moeite zijn leven weer op te pakken. Er bleek nogal wat aan de hand; een voorwaardelijke celstraf, schulden, geen zorgverzekering, geen woning wn inkomsten. Timo had bij de Dienst Werk & Inkomen al een postadres en de aanvraag voor een uitkering liep. Deze uitkering wilde hij eigenlijk niet; die accepteerde hij alleen maar om de tijd tot vast werk te overbruggen.

Want dat is wat Timo wil: werken. Hij kwam in contact met het programma Een Nieuwe Start van de Humanitas-afdeling Amsterdam. Hij kreeg een coach toegewezen. Tijdens de coaching zijn alle te nemen stappen om aan werk te komen, overzichtelijk gemaakt. Ook spraken Timo en zijn coach telkens af wie wat de komende week zou doen. Dan zocht de coach bijvoorbeeld bij Woningnet de regels rondom het behoud van woonduur uit en betaalde Timo zijn inschrijving bij Woningnet na ontvangst van een voorschot op zijn uitkering.

Samen hebben Timo en zijn coach tijdens hun bijeenkomsten veel bereikt. Al Timo’s schulden zijn in kaart gebracht en er is een traject gestart bij CentraM, een instelling voor maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam. Timo heeft inmiddels een parttime baan gevonden. En hij heeft weer zelfvertrouwen en geloof in zijn toekomst.